Poetsko veče uz promociju CD "Suza majke" spisateljice Vildane Stanišić

Napisao: Administrator / 6/24/2019, 10:42 AM / Objavljeno u kategoriji Novosti
Dana 26.06.2019.godine sa početkom u 19 sati u Domu kulture Gornji Vakuf, u okviru programa "Srebrena nit" bit će održano poetsko veče uz promociju CD "Suza majke" , spisateljice Vildane Stanišić. Moderatorica večeri je književnica Vernesa Manov, a poeziju interpretiraju mlade umjetničke duše, Adna Sušić i Haris Bukarić. Budi dio nezaboravljenog svjedočanstva o stradanju Srebrenice jer ako mi zaboravimo ko će pronositi poruku da se nikada i nikome ne ponovi Srebrenica.


Povodom obilježavanja godišnjice Genocida u Srebrenici JU "Centar za obrazovanje, sport i kulturu" Gornji Vakuf-Uskoplje 26.06.2019.godine u 19 sati (Kino sala) organizuje poetsko veče.

U okviru večeri imat ćete priliku da premijerno čujete pjesmu "Suza majke" posvećenu majkama Srebrenice spisateljice Vildane Stanišić u izvedbi benda "Selma & Selma" iz Luksemburga, te da kupite CD sa pomenutom pjesmom po cijeni od 5 KM. Sav prihod od prodaje biće poklonjen Srebrenici.

Pored promocije CD-a spisateljica Stanišić će na iz prve ruke upoznati sa životom i suživotom u ovom napaćenom gradiću. Takođe za sve prisutne pripremili smo i projekciju filma "Anđeo Srebrenice" višestruko nagrađivanog reditelja Ade Hasanovića iz Srebrenice koji trenutno živi i radi u Rimu. 

Dođite da zajedno obilježimo dolazak najtužnijeg mjeseca u novijoj historiji bošnjačkog naroda.

Budite i vi svjedoci ove večeri.

Pošaljimo svi zajedno poruku: Da se ne ponovi nikad i nikome više Srebrenica

Formalno obrazovanje ce vam omoguciti normalan život. Samostalno obrazovanje ce vam doneti bogatstvo. – Džim Ron

NA VRH