Operacija kino, projekat Obale Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom tokom godine, izvan festivalskih datuma i lokacija, posjeti više od 50 gradova, promovišući najnovija svjetska i europska filmska ostvarenja, te publici širom Bosne i Hercegovine donosi dio programa i atmosfere Sarajevo Film Festivala. Gornji Vakuf-Uskoplje - JU "Centar za obrazovanje, sport i kulturu", 21.10. u 16 sati animirani sinhronizovani film BIJELI OČNJAK i 22.10. u 19 sati film DOBAR DAN ZA POSAO .

Napisao: Administrator / 10/18/2018, 9:47 AM / Objavljeno u kategoriji Novosti
Animirani sinhronizovani film BIJELI OČNJAK oskarovca Alexandera Espigaresa temeljen je na kultnom bestseleru Jacka Londona. .Film DOBAR DAN ZA POSAO u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, pretpremijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, nakon čega je pozvan u službenu selekciju nekoliko svjetskih festivala.


Animirani sinhronizirani film BIJELI OČNJAK oskarovca Alexandera Espigaresa temeljen je na kultnom bestseleru Jacka Londona. Ova klasična priča ispričana je iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka-psa, Bijelog Očnjaka, koji gledatelje vodi na avanturu života. Film je prikazan i u službenoj selekciji Sundance Film Festivala

Film DOBAR DAN ZA POSAO u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, pretpremijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, nakon čega je pozvan u službenu selekciju nekoliko svjetskih festivala. Film je režirao Martin Turk, koji potpisuje i scenarij, a uloge su ostvarili poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Jasna Žalica, Ejla Bavčić... Drama DOBAR DAN ZA POSAO govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život. Film je koprodukcija BiH, Slovenije i Turske.

Fotografije

Obrazovanje je skupo, ali je neznanje još skuplje. – Klaus Moser

NA VRH